Opplæringsmøte om livsviktige medisiner for kvinner og barn

Norad og Folkehelseinstituttet inviterer til et faglig opplæringsmøte om livsviktige medisiner for kvinner og barn og familieplanleggingsmetoder, med utgangspunkt i FNs Kommisjon for livsviktige medisiner for kvinner og barn.
15 mar. 2013

9:00 - 13:00

Legg til i kalender (ics)

Norad, Ruseløkkveien 26, Oslo

Ruseløkkveien 26, 0251 Oslo

Kommisjonen ble opprettet for å foreslå konkrete tiltak som vil øke tilgjengeligheten og bidra til riktig bruk av livsviktige medisiner. Kommisjonen, ledet av statsminister Jens Stoltenberg og Nigerias president Goodluck Jonathan, lanserte sin rapport under FNs generalforsamling i New York den 26. september i fjor.

På dette møtet kan du lære mer om status tilknyttet oppfølgingen av kommisjonens anbefalinger og relaterte initiativ (f.eks. Family Planning 2020, osv.), samt om de utvalgte 13 produktene i kommisjonenes arbeid. Det vil bli gitt informasjon om de utvalgte produktene (medisiner og prevensjonsmidler) og konteksten rundt anbefalingene. Det vil være anledning å stille spørsmål.
 
Enkel lunsj vil bli servert.

Agenda:

  1. Velkommen
  2. Bakgrunn: FN-kommisjonen for livsviktige medisiner for kvinner og barn og Family Planning 2020 (FP2020) ved Norad
  3. Gjennomgang og informasjon om livsviktige medisiner for kvinner og barn (13 stk) og familieplanleggingsmetoder ved Folkehelseinstituttet
  4. Avslutning/oppsummering

Alle er velkommen!