BEGIN:VCALENDAR PRODID:-//Norad VERSION:2.0 METHOD:PUBLISH BEGIN:VEVENT DTSTART:20121023T130000 DTEND:20121023T143000 DTSTAMP:20220817T051851 LOCATION:Norad, Informasjonssenteret i 6 etg., Ruseløkkeveien 26, Oslo, Ruseløkkveien 26, 0251 Oslo X-ALT-DESC;FMTTYPE=text/html:

Forskere fra STEEP-RES er invitert for å presentere og diskutere sentrale tema innen fornybar energi og rural utvikling ut i fra empiriske studier i Tanzania og Mosambik.

Program:

Fra STEEP-RES deltar Sverker Molander, Frida Boräng, Linus Hammar og Helene Ahlborg. Presentasjonene bygger på empiriske studier av STEEP-RES i Tanzania og Mosambik, og vil inkludere både landspesifikke og konseptuelle diskusjoner. 

Forskningsleder Harold Wilhite fra Senter for Utvikling og Miljø vil kommentere presentasjonene før det åpnes for spørsmål fra salen og felles diskusjon.

STEEP-RES ble initiert i 2008 og fungerer som en samlende institusjon for flere svenske multidisiplinære forskningsprogrammer som fokuserer på utvikling av bærekraftige energisystemer for forbedret levestandard i rurale områder i Afrika sør for Sahara.

Rural utvikling trengs i Afrika og kontinentet har mye fornybar energi tilgjengelig. Moderne tekniske energisystemer må være godt integrert lokalt og føre til økonomisk gevinst i lokalsamfunnet om det skal bidra til utvikling i rurale områder. Forskerteamet arbeider med spørsmål knyttet til hvordan goder fra elektrisitet kan maksimeres og resultere i økonomisk og sosial utvikling.

Les mer om prosjektene:

Velkommen!

Norads klimatime: Fornybar energi for rural utvikling i Afrika sør for Sahara

SUMMARY:Norads klimatime: Fornybar energi for rural utvikling i Afrika sør for Sahara END:VEVENT END:VCALENDAR