Lansering av den globale helsekampanjens rapport for 2013

22. januar deltar Bill Gates og statsminister Jens Stoltenberg på et globalt helseseminar i Oslo. Her lanseres 2013-rapporten for den globale kampanjen for helsetusenårsmålene.

Ny rapport om helsetusenårsmålene

global campaign report 2013
Rapporten fastsetter hvordan tiltak vil bli videreutviklet på en koordinert og effektiv måte, med sikte på å akselerere den betydelige fremgangen som nå er gjort for å redusere mødre- og barnedødelighet.

« Accelerating progress in saving the lives of Women and Children » er tittelen på 2013-rapporten til den globale kampanjen for helsetusenårsmålene (the Global Campaign for the Health MDGs).

Statsminister Stoltenberg har invitert en rekke statsledere, ministre og andre globale ledere til å bidra med artikler om status i forhold til arbeidet med å nå helsetusenårsmålene.

Rapporten fra 2013 gir en oppdatering på de viktigste utviklingstrekkene og nye forpliktelsene som har foregått siden 2010, da FNs generalsekretær lanserte sin globale strategi for kvinner og barns helse.

Rapporten fastsetter hvordan tiltak vil bli videreutviklet på en koordinert og effektiv måte, med sikte på å akselerere den betydelige fremgangen som nå er gjort for å redusere mødre- og barnedødelighet.

Felles framtid

Seminaret Gates og Stoltenberg deltar på 22. januar har som rapporten fått tittelen «Accelerating progress: Saving women’s and children’s lives in the coming decade».

Seminaret arrangeres av Statsministerens kontor og Utenriksdepartementet i samarbeid med Norad. Norad har ansvar for innholdet i fagdelen av seminaret før lunsj som har tre deler:

Om rapportene:

Ammehjelp på Dowa District Hospital, Malawi.
Foto: Ken Opprann

Den globale helsekampanjen utga frem til  2010 årlige rapporter der statsledere, organisasjoner og andre aktører la frem status om sin innsats for styrking av helsetjenester i fattige land. Kampanjen har sluttet seg til Every Woman, Every Child-initiativet da dette ble lansert.

Til FNs generalforsamling i 2011, ble det laget en tematisk rapport om innovasjon for kvinne- og barnehelse. Rapporten fokuserer på mobilteknologi og helse, samt ulike bærekraftige forretningsmodeller for helse. Den globale helsekampanjen utga frem til 2010 årlige rapporter der statsledere, organisasjoner og andre aktører la frem status om sin innsats for styrking av helsetjenester i fattige land. Kampanjen har sluttet seg til Every Woman, Every Child-initiativet da dette ble lansert. 

Publisert 22.01.2013
Sist oppdatert 16.02.2015