12.000 nordmenn er blitt født på ny

I løpet av knappe to uker har 12.000 nordmenn latt seg bli født på ny, gjennom Norads kampanje for å spre kunnskap om norsk bistand.
Norads kommunikasjonsdirektør, Eva Bratholm, har tatt sjansen på å bli født på ny, og ble Eva Kalenga fra Malawi.
Foto: Norad

Blant dem som har tatt sjansen på å bli født på ny – og delt sitt nye liv på sosiale medier – finner vi Hilde, Anders, Kristin Marie og Camilla. De har alle fått en ny tidslinje som viser hvordan livene deres kunne vært, om de ble født et helt annet sted. 

Derfor jobber Hilde nå som selger i Malawi, mens Anders har blitt sjåfør i Mumbai. Kristin Marie er gjenfødt som fotballinstruktør i Sarajevo, mens Camilla med det nye etternavnet El Iraqi fra Ramallah skriver i en statusoppdatering på tidslinja si at «detta livet i flyktningeleir ass….kan du få gratis av meg!!»

Prøv du også: Bli født på ny

Få innblikk i land som mottar bistand

Det fødes nærmere fire barn i sekundet. Men bare 1 av 1400 barn verden over fødes i Norge. Hvilken hverdag venter de andre barna? Gjennom kampanjen «Bli født på ny» vil Norad å gi et lite innblikk i landene Norge gir mest bistand til.

Kampanjen har vi laget ved å samle statistikk, bilder, musikkvideoer og bistandsnyheter knyttet til hvert av landene. Denne informasjonen danner grunnlaget for en ny tidslinje som tildeles de som tør å bli født på ny. 

Foto: Skjermdump fra twitter
Stadig flere blir født på ny. Ikke la sjansen gå fra deg.
Foto: Skjermdump fra twitter

Slik blir du født på ny

Gå inn på gjenfodt.no. Se animasjonen (eller velg å hoppe over den). Du kan logge deg på med Facebook – da fylles navn, alder og bilde automatisk inn – eller du kan logge deg på manuelt. Navn og kjønn er obligatorisk. Så er det bare å sette seg tilbake, og følge prosessen som gjør at du blir født på ny. Velkommen til ditt nye liv – og tidslinje!

All informasjon som samles inn i forbindelse med Født på ny, vil kun benyttes i forbindelse med gjennomføringen av denne kampanjen.

Publisert 24.09.2012
Sist oppdatert 16.02.2015